Τεχνοτροπίες για διακόσμηση

Χρώμα κιμωλία

Το χρώμα κιμωλία ανήκει στην ιδιαίτερη κατηγορία υδατοδιαλυτών χρωμάτων που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια κυρίως σε τεχνικές παλαίωσης ξύλινων επίπλων. Δημιουργεί μια ματ και «απαλή» υφή στην επιφάνεια εφαρμογής δίνοντας την αίσθηση της κιμωλίας (chalk), συστατικά της οποίας υπάρχουν και στη σύσταση των συγκεκριμένων χρωμάτων. Είναι κατάλληλο, επίσης, για εφαρμογή σε μεταλλικές, γυάλινες, γύψινες, κεραμικές, τσιμεντένιες ακόμη και πλαστικές ή δερμάτινες επιφάνειες. Στα ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΣ θα βρείτε χρώματα κιμωλίας των μεγαλύτερων εταιριών για να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα και να ανανεώσετε τα έπιπλά σας.

Πέρλες

Αν θέλετε να δώσετε το απόλυτο εφέ λάμψης στους τοίχους του σπιτιού σας, τότε σίγουρα δοκιμάστε το εφέ πέρλας! Πρόκειται για μια τεχνοτροπία που δημιουργεί μια ιριδίζουσα απόχρωση, όπως αυτή που διαθέτει η όψη ενός μαργαριταριού. Μπορεί να είναι σε ασημί ή σε χρυσή απόχρωση για ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση πολυτέλειας! Δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα τονίζοντας χώρους όπως η τραπεζαρία ή το σαλόνι ενός σπιτιού, ενώ αποτελεί την ιδανική λύση για επαγγελματικούς χώρους όπως εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Μαγνητικά χρώματα

Μια μοντέρνα και πολύ όμορφη πρόταση για τη διακόσμηση του χώρου σας είναι τα μαγνητικά χρώματα. Εφαρμόζουν εύκολα και γρήγορα σε τοίχο, ξύλινες επιφάνειες και γυψοσανίδα δημιουργώντας εφέ μαυροπίνακα όπου μπορούμε να γράψουμε και να κολλήσουμε γράμματα και σχήματα. Αποτελούν ιδανική λύση για ένα παιδικό δωμάτιο αλλά και για άλλους χώρους όπως η κουζίνα ή το σαλόνι δίνοντας μια παιχνιδιάρικη νότα στον χώρο σας. Πέρα από μαύρο χρώμα, στα ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΣ διατίθεται και σε πολλές ακόμη ματ αποχρώσεις!

Εφέ μαρμάρου- στούκο βενετσιάνο

Αν επιθυμείτε να δώσετε στον χώρο σας μια αίσθηση αρχοντιάς και φινέτσας,  τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την τεχνοτροπία στούκο βενετσιάνο!  Η συγκεκριμένη χρησιμοποιείται ιδανικά για διακόσμηση σε τοίχους, κολώνες και διαχωρίσματα τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία και θέατρα. Εφαρμόζοντας αυτό το εφέ μαρμάρου δημιουργείται ένα άριστο διακοσμητικό αποτέλεσμα που αναπαράγει την λαμπρότητα των βενετσιάνικων μαρμάρων της Αναγέννησης.

Πατητή τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται ως διακοσμητική επίστρωση και αποτελείται από τσιμέντο, ρητίνες βάσης νερού, πρόσθετα και ορυκτές χρωστικές ουσίες. Εφαρμόζεται από εξειδικευμένο τεχνίτη για την επένδυση οποιασδήποτε επιφάνειας, όπως πλακάκια, μάρμαρο, μωσαϊκό, τσιμέντο και γύψο. Το υλικό αυτό είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη χρήση και στις χημικές ουσίες και αποτελεί ιδανική λύση τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να εφαρμοστεί σε δάπεδα, τοίχους και οροφές. Στα ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΣ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών.

Μαρμορίνο

Το Stucco Marmorino είναι μια τεχνοτροπία απομίμησης μαρμάρου με βάση το κλασικό ιταλικό επίχρισμα του 15ου αιώνα, όπως προδίδει εξάλλου και η ονομασία του. Το Marmorino είναι μια αρχοντική και παραδοσιακά κλασική λύση για διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, η οποία μας ταξιδεύει στα παλάτια της Βενετίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό υλικό από παλαιωμένο ασβέστη και κοκκώδη μαρμαρόσκονη που δημιουργεί ένα μοναδικό ανάγλυφο εφέ στον τοίχο.

Απομίμηση ξύλου

Το ξύλο χαρίζει ζεστασιά σε κάθε χώρο! Ωστόσο, η επιλογή του είναι ακριβή με αρκετά προβλήματα συντήρησης. Γι’ αυτό τον λόγο, μια εξαιρετική λύση για τους λάτρεις του ξύλου είναι τα ειδικά χρώματα απομίμησης ξύλου! Εφαρμόζοντας εύκολα, δημιουργούν όψη φυσικού ξύλου και απαλό, μεταξένιο φινίρισμα. Δοκιμάστε τα σε εσωτερικές & εξωτερικές επιφάνειες (αφού εφαρμόσετε προηγουμένως αστάρι) όπως ξύλο, μέταλλο, γύψο, πλακάκια. Η απομίμηση ξύλου είναι ιδανική για να δημιουργήσετε ένα σούπερ διακοσμητικό αποτέλεσμα ξύλου σε κάθε επιφάνεια όπως πόρτες, παράθυρα, κάγκελα, ντουλάπες, να διακοσμήσετε μη ξύλινα αντικείμενα όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, διαχωριστικά, αλλά και να τονίσετε ξύλινες επιφάνειες που έχουν αλλοιωθεί με τα χρόνια. Θέλετε να την εφαρμόσετε και στα πλακάκια μπάνιου; Εννοείται ότι ταιριάζει για ένα μοντέρνο εφέ όψης ξύλου!

Απομίμηση σκουριάς

Τα ειδικά προϊόντα για απομίμηση σκουριάς που θα βρείτε από τα ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΡΦΟΠΟΥΛΟΣ εξασφαλίζουν το πιο μοντέρνο industrial διακοσμητικό αποτέλεσμα που είχατε ποτέ! Άριστης ποιότητας χρώματα που περιέχουν λεπτά σωματίδια σιδήρου, δημιουργώντας ένα είδος πατίνας πάνω από τα αρχικά καθαρά χρώματα που μοιάζει σαν μια πολύ λεπτή και μοντέρνα «σκουριά»! Το διακοσμητικό αποτέλεσμα που παράγεται  είναι αρκετά διαδεδομένο σήμερα στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Καλέστε για παραγγελία